Jane

Brufinn Joyful Lady, s. 15.2.2015

Lonkat, kyynärät AA - 00

Silmät ok (05/2018)

Geenitestit: EIC, DM, HNPK, CNM, SD2, OSD, STGD ja prcd-PRA all clear 

LTE: 159, laukauskokematon

SOVE 1, suoritettu 21.8.2021, pisteet 100/100

perusterve koira, ei allergioita

Kiva koirakansalainen testi suoritettu kesällä 2016

Luonteeltaan Jane on hyvin ihmisläheinen, energinen, reipas ja lempeä koira. Pitkät metsälenkit ja uiminen ovat parasta, mitä Jane tietää. Jane on myös innokas noutamaan palloja, ja parhaimmillaan Janen suuhun mahtuu neljä tennispalloa samaan aikaan. Jane tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja tykkää kaikista ihmisistä valtavasti. Temperamentiltaan Jane on tasainen, eikä säiky ympärillä olevia kovia äänia tai muutakaan menoa.  Jane on saanut kolme pentuetta vuosina 2017, 2018 ja 2020. Jane on ollut oikein huolehtiva ja hyvä emo. Synnytykset ovat menneet hyvin ja imetys sujunut. Janen kanssa harrastetaan vesipelastusta. 

Smart dog -testin arvio Janesta:

Jane on erittäin avoin ja ystävällinen koira, joka tutustuu rauhallisesti uuteen tilaan. Jane tekee tehtäviä aivan sata lasissa, mikä ajoittain johtaa siihen, että niin sanotusti vauhti korjaa virheet – koira ei aina oikein ehdi miettiä mitä on tekemässä, eikä keskittyä olennaiseen. Toistojen myötä Jane kuitenkin usein rauhoittuu: esimerkiksi loogisen päättelyn tehtävässä ja muistitehtävässä viimeiset toistot menivät oikein. Janella on todella kova motivaatio niin makupaloihin kuin myös tehtävien ratkomiseenkin. Janen vahvuuksia on mm. erinomainen ongelmanratkaisukyky.

Smart dog kognitio -testi, Brufinn Joyful Lady Jane 050322

Jane kävi Smart dog -testissä 5.3.2022 ja liitteenä Janen koko raportti.

Janen (Brufinn Joyful lady) monimuotoisuustutkimuksen tulokset 2020

Jane, joka on Puistokujan kaikkien pentujen kantaemo, osallistui Labradorikerhon järjestämään labradorien monimuotoisuustutkimukseen ja tässä Janen oma tulos. Varsin hyvältä näyttää!

Hilda

Puistokujan Brunhilda, s 4.11.2018

Lonkat, kyynärät - AA - 00

Silmät - ok (01/2022)

Selkä
nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali): lukumäärä 0
selän spondyloosi: SP0 (puhdas)
välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)

Sydäntutkimuslausunto, auskultaatiotutkimus, sivuääni: ei, oireeton

Geenitestit: EIC, DM, HNPK, CNM, SD2, OSD ja prcd-PRA all clear

perusterve koira, ei allergioita

Hilda on Janen pentu sen toisesta pentueesta. Hilda on rohkea, reipas, vauhdikas ja todella ihmisrakas koira, joka on aivan ihana kaveri sekä ihmisille että muille koirille. Hilda oppii nopeasti uudet asiat ja on aina reippaana menossa mukana. Isossa laumassa kasvaneena Hildasta on tullut melko rohkea ja vahva; vähän väliä on painiminen menossa jonkun isomman kanssa, eikä Hilda todellakaan aio jäädä alakynteen. Mutta ei kuitenkaan ala räyhäämään, vaan on hyvin sovitteleva ja oppinut varmaan koiramaailman diplomaatin tapoja Jimbolta. Hildan kanssa harrastetaan vesipelastusta ja syksyllä 2020 on aloitettu pelastuskoiratreenit. 

Smart dog -testin arvio Hildasta:

Hilda on erittäin avoin ja ystävällinen koira, joka tutustuu melko rauhallisesti uuteen tilaan. Hilda on vilkas ja erittäin ahne, ja testin alussa sillä menee tovi, että se malttaa alkaa kunnolla keskittyä. Tämän jälkeen Hilda tekeekin tarkkaa työtä loppuun asti, joskin alkaa testin loppuosassa selvästi väsyä. Hildan huomio on melkein koko testin ajan tiukasti testaajassa. Sosiaalinen oppiminen onkin Hildan supervoima: se ällistyttää oppimalla tehtävän parista esimerkistä. Hildan vahvuus on myös hyvä muisti.

Smart dog Kognitio -testi, PUISTOKUJAN BRUNHILDA Hilda 220205

Hilda kävi Smart dog -testissä 5.2.2022 ja liitteenä Hildan koko raportti.

Simba

Puistokujan Cesaria, synt. 11.2.2020

Lonkat, kyynärät CC - 00

Silmät ok (4/2023)

Geenitestit: EIC, DM, HNPK, CNM, SD2, OSD ja prcd-PRA all clear

Näyttelytulos: EH (8/2021)

Simba on Janen pentu ja saanut nimensä Simba-leijonan mukaan, koska on niin rohkea ja vahva. Simba on hyvin sosiaalinen koira; haluaa tutustua kaikkiin ihmisiin ja koiriin. Simba on kova uimari, tykkää tutkia järven pohjaa sukeltelemalla ja tehdä kunnon uintilenkkejä. Siksi Simban kanssa harrastetaankin vesipelastusta. Keväällä 2022 Simba läpäisi Hepekon pelatuskoirille tarkoitetun miljööbaana-ratatestin ja kevään + kesän Simba oli mukana pelastuskoiratreeneissä. Simban kanssa treenataan henkilöhakua metsässä kerran viikossa läpi vuoden. Kesästä 2022 alkaen Simban kanssa on harrastettu vepeä. Simban paras kaveri on isosisko Hilda. 

Smart dog -testin arvio Simbasta: 

Simba on erittäin avoin ja ystävällinen koira, joka tutustuu rauhallisesti osaan
sille uudesta tilasta. Simba motivoituu erinomaisesti makupaloista. Koiran
käytöksessä kuitenkin näkyy selvästi miten sen toimintaa vaikuttaa se
ymmärtääkö se tehtävän vai ei. Tehtävän ollessa Simballe helppo ja selkeä,
näkyy se lisääntyvänä vauhtina suorituksessa. Koirassa on todennäköisesti
herkkyyttä, vaikkei Simba jätäkään mitään toistoa tekemättä. Koira myös
keskittyy erinomaisesti koko testin ajan. Simban vahvuuksia testissä ovat
monipuoliset ongelmanratkaisustrategiat sekä kyky loogiseen päättelyyn ja
sosiaaliseen oppimiseen.

Dolly

Puistokujan Dolly, synt. 26.3.2020

Lonkat, kyynärät BB - 00

Silmät ok (4/2023)

Geenitestit: EIC, DM, HNPK, CNM, SD2, OSD ja prcd-PRA all clear

perusterve koira, ei allergioita

Dolly on Adalin ensimmäisen pentueen pentu ja sijoituksessa Janne ja Tiina Koskella Espoossa. Dollyssa on aika paljon metsästyslinjaista labradoria ja onkin ulkonäöltään hyvin solakka. Dolly on emonsa tapaan kova uimari, ja tykkää metsälenkeistä ja veneilystä. Dollyn kanssa on treenattu tokoa, rally-tokoa ja henkilöhakua. Dolly on tarkkaavainen kuuntelija ja oppii nopeasti uudet tehtävät. Keväästä 2023 alkaen Dollyn kanssa on treenattu henkilöhakua Espoon pelastuskoirissa. 

Odessa

Puistokujan Esmeralda, s. 17.8.2021

Lonkat, kyynärät AA - 00

Silmät ok (10/2022)

perusterve koira, ei allergioita

Odessa on Adalin pentu sen toisesta pentueesta ja sijoituksessa Emma ja Ville Simosella Espoossa.  Luonteeltaan Odessa on leikkisä, utelias ja hyvin aktiivinen koira. Odessa suhtautuu ihmisiin ystävällisesti ja rakastaa kaikkia koirakavereita. Koirapuistossa Odessa on aina ensimmäisenä vastaanottamassa uudet tulokkaat ja kutsumassa leikkiin.

Odessa on aloittanut pelatuskoiratreenit raunioilla 8 kk:n ikäisenä ja sen lisäksi käynyt erilaisilla noutaja-, agility- ja tokokursseilla. Treenatessa Odessa on keskittynyt ja hyvin kontaktissa. Erittäin motivoinut Odessa on tehtävissä, joissa pääsee käyttämään nenää ja etsimään. 

Adal

Puistokujan Adalind, s. 4.7.2017

Lonkat, kyynärät AA - 00

Silmät ok (04/2021)

Geenitestit: EIC, DM, HNPK, CNM, SD2, OSD ja prcd-PRA all clear

LTE: 133, laukausvarma

perusterve koira, ei allergioita

Adal on Janen pentu sen ensimmäisestä pentueesta ja sijoituksessa Tiina ja Janne Koskella Espoossa. Adal rakastaa kaikenlaisia tehtäviä ja sen kanssa onkin harrastettu mm. agilitya, noseworkia, rallytokoa ja henkilöhakua. Hyvin aktiivinen, ketterä, vahva ja ihmisrakas koira.Adal oppii nopeasti koulutettavat asiat, on erittäin sosiaalinen, lempeä, leikkisä ja aivan mahtava koko perheen koira. Adal sai ensimmäisen pentueensa maaliskuussa 2020 ja toisen kesällä 2021. Adal hoiti pentueensa hyvin. Synnytykset menivät hyvin ja maitoa riitti pennuille. 

Smart dog -testin arvio Adalista:  Adal on avoin ja ystävällinen koira, joka tutustuu rauhallisesti uuteen tilaan. Adal on mielenkiintoinen yhdistelmä vauhdikasta työskentelijää ja rauhallista odottajaa. Adal on koko testin ajan erittäin keskittynyt ja motivoitunut. Sillä on voimakas katsekontakti, jolla se kommunikoi testaajan kanssa. Adalia motivoivat niin makupalat kuin sitten tehtävät itsessäänkin. Adalilla on paljon vahvuuksia testissä. Adal on hyvin impulsiivinen sylinteritestissä. Adal lukee erittäin hyvin ihmisen eleitä, mutta ei ole niillä johdettavissa harhaan (huijaus-osio). Parhaiten koira ymmärsi kädellä ja jalalla osoittamiset (molemmista 100% oikein) ja vaikein oli katseella näyttäminen. Adal ratkaisi tilaan liittyvän ongelman pienen miettimisen jälkeen – kuten myös loogisen päättelyn tehtävän, joka on testin vaikein. Adal on mahdottomassa tehtävässä enemmän itsenäinen ongelmanratkaisija, mutta se pyytää myös apua tehtävän ratkaisuun. Adal muistaa kaksi toistoa (neljästä) muistitehtävästä oikein, mikä on keskiarvoinen suoritus. Adal pystyy selkeästi matkimaan ihmisen toimintoa sosiaalisen oppimisen tehtävässä, ja koira oppii myös koneen käytön ja tyhjentää namikoneen.

Smart dog Kognitio -testi, PUISTOKUJAN ADALIND Adal 210321

Adal kävi Smart dog -testissä 21.3.2021 ja liitteenä Adalin koko raportti.

Diana

Lovesound Hot Chilipepper, s. 30.5.2016

Lonkat, kyynärät CB - 32

Silmät ok (06/2017)

Diana on vauhdikas, energinen ja ystävällinen koko perheen koira. Pitkät lenkit, uiminen missä tahansa lätäkössä ja kuoppien kaivaminen on Dianasta hauskinta. Välillä lenkeillä Diana pistää ranttaliksi ja heittäytyy aivan "heikkona" maahan saaden näin ohikulkijoiden huomion osakseen. Diana pitää laumassa komentoa, ja katsoo, ettei kukaan ala riitelemään. Riidan tullen Diana menee diplomaattisesti väliin seisomaan, ja näin keskeyttää alkavan torailun. Diana on kennelin pentujen virallinen kummitäti, joka jaksaa leikittää pentuja vaikka kuinka kauan. Dianalla on nivelrikko molemmissa kyynärissä, mutta se ei onneksi oireile vielä mitenkään. Toivottavasti Diana pysyy hyvässä kunnossa vielä pitkään; oikealla ruokinnalla ja lisäravinteilla on saatu tähän asti neiti pysymään vauhdikkaassa terässä. Diana toimii myös kaverikoirana.

Jimbo

Opas Jimbo, s. 28.11.2013

Lonkat, kyynärät BC - 00

Silmät ok (12/2014)

Jimbo on varhaiseläkkeelle jäänyt opaskoira. Jimbo syntyi Vantaan Opaskoirakoululla ja tuli meille kasvatiksi 7-viikon ikäisenä. Jimbo asui meillä 2-vuotiaaksi asti niin, että sai Opaskoirakoulun käytyä ja siirtyi sen jälkeen oppaaksi. Oppaana Jimbo toimi noin 2,5 vuotta, mutta palasi meille keväällä 2018. Syyskesällä 2018 Opaskoirakoulu päätti Jimbon siirtymisestä eläkeläiseksi. Jimbo on erittäin ahne kaiken ruuan perään, eikä mikään kevyt kaapinovi estä Jimboa saavuttamasta haluamaansa ruokaa. Jimbo osaa avata kaapinovet, kaikenlaisten purkkien kannet (myös kierrekannet ja -korkit) sekä vetoketjut ja napit. Jimbo on koiramaailman diplomaatti ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Jimbo myös tykkää ihmisten huomiosta ja seurasta, ja välillä Jimbo luuleekin, että kaikki kadulla kulkijat ovat hänen ystäviään. Tällä hetkellä Jimbo toimii kaverikoirana.

Wuff

Arttulan Droppaa Pääsiäisnoita, synt. 19.2.2020

Lonkat, kyynärät BB - 00

Silmät: Distriachis lievä

omistajat: Manuel Langegger ja Veera Da Silva

Wuff on utelias, reipas ja sosiaalinen koira, ja leikkii mielellään toisten koirien kanssa. Päivittäiset koirapuistoretket ovatkin päivän kohokohta. Tämän lisäksi kaiken uuden oppiminen palkintoherkkujen keraon parasta, mitä Wuff tietää. Wuff osaa ottaa uudet tilanteet, paikat ja ihmiset rennosti, eikä hätkähdä pienestä. Ensimmäisessä näyttelyssäkin on jo käyty ja sieltä tuli arvosteluksi VSP (vastakkaisen sukupuolen paras). Rotuna samojedi sopii hyvin Suomen talvisiin säihin. 

Vicky

Elviira, s. 26.5.2007 - k. 21.1.2023 (15v8kk)


Vicky oli lauman vanhin koira ja ehdoton johtaja elämänsä loppuun asti. Nana yritti aikanaan välillä kyseenalaistaa Vickyn valtaa, mutta Vickyn johtajuus säilyi koko heidän yhdessä elämisen ajan. Vicky piti laumassa napakkaa, mutta lempeää komentoa. Lähes joka ilta Vicky putsasi muiden koirien silmät ja korvat, ja siitä oli toisten koirien turha yrittää laistaa. Vickyllä virtaa riitti loppuun asti ja elämä päättyi yllättävään sairaskohtaukseen. Metsässä hiiret, myyrät, jänikset kiinnostivat kovasti, ja uiminen oli tämänkin koiran harrastus. Perhe ja lauma oli Vickylle hyvin tärkeä, ja kaikesta sen piti pitää huolta viimeiseen asti. <3

Nana

Fertta, s. 9.7.2008 - k. 28.12.2020 (12v5kk)


Nana oli pieni koira, jolla oli suuri ego. Se tepasteli monesti isojen koirien eteen kuin olisi suurikin goljatti. Myös ruoka maistui Nanalle kuin labbikselle konsanaan. Metsäretkillä jänikset, hiiret ja myyrät kiinnostivat, ja pieni metsähiiri saattoi kadota Nanan nopsiin leukoihin kesken lenkin. Nana oli myös kova uimari. Kotona Nana oli rauhallinen sohvalla makoilija, joka välillä intoutui leikkimään kuin pieni pentu. Nana sairastui yllättäen jouluna 2020 ja eläinlääkärillä tehtiin päätös, että Nanan matka maanpäällä loppui heti joulun jälkeen. Nana eli hyvän ja vauhdikkaan kettuterrierin elämän. 💔

Uusimmat kommentit

25.10 | 14:03

Hei Satu, Jimboa ja muita kennelin koiria voi tulla tapaamaan esimerkiksi Mustikkamaan koirapuistoon, jossa ulkoilemme usein. Lähetä vain sähköpostia kennelin osoitteeseen, niin voimme sopia ajan.

24.10 | 19:08

Hei . Saako teille koska tulla katsomaan koiria ! Ja mä haluaisin nähdä jimbon

12.06 | 19:47

Hei Leena, Janea on käytetty hypokoirana, joten sen riistaviettiä ei ole mitenkään vahvistettu. Jane ei juurikaan reagoi metsän eläimiin tai lintuihin, joita lenkeillä tulee vastaan.

11.06 | 14:32

Hei,Perheeseemme oltaisiin etsimässä ruskeaa labbikseksen urospentua. Olisimme kiinnostuneita tästä sinulle syntyvästä yhdistelmästä. Kysyisin onko tällä nartullasi riistaviettiä?

Jaa tämä sivu