Jane

Brufinn Joyful Lady, s. 15.2.2015

Lonkat, kyynärät AA - 00

Silmät ok (05/2018)

Geenitestit: EIC, DM, HNPK, CNM, SD2, OSD, STGD ja prcd-PRA all clear 

LTE: 159, laukauskokematon

SOVE 1, suoritettu 21.8.2021, pisteet 100/100

perusterve koira, ei allergioita

Kiva koirakansalainen testi suoritettu kesällä 2016

Luonteeltaan Jane on hyvin ihmisläheinen, energinen, reipas ja lempeä koira. Pitkät metsälenkit ja uiminen ovat parasta, mitä Jane tietää. Jane on myös innokas noutamaan palloja, ja parhaimmillaan Janen suuhun mahtuu neljä tennispalloa samaan aikaan. Jane tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja tykkää kaikista ihmisistä valtavasti. Temperamentiltaan Jane on tasainen, eikä säiky ympärillä olevia kovia äänia tai muutakaan menoa.  Jane on saanut kolme pentuetta vuosina 2017, 2018 ja 2020. Jane on ollut oikein huolehtiva ja hyvä emo. Synnytykset ovat menneet hyvin ja imetys sujunut. Janen kanssa harrastetaan vesipelastusta. 

Janen (Brufinn Joyful lady) monimuotoisuustutkimuksen tulokset 2020

Jane, joka on Puistokujan kaikkien pentujen kantaemo, osallistui Labradorikerhon järjestämään labradorien monimuotoisuustutkimukseen ja tässä Janen oma tulos. Varsin hyvältä näyttää!

Adal

Puistokujan Adalind, s. 4.7.2017

Lonkat, kyynärät AA - 00

Silmät ok (04/2021)

Geenitestit: EIC, DM, HNPK, CNM, SD2, OSD ja prcd-PRA all clear

LTE: 133, laukausvarma

perusterve koira, ei allergioita

Adal on Janen pentu sen ensimmäisestä pentueesta ja sijoituksessa Tiina ja Janne Koskella Espoossa. Adal rakastaa kaikenlaisia tehtäviä ja sen kanssa onkin harrastettu mm. agilitya, noseworkia, vesipelastusta. Hyvin aktiivinen, ketterä, vahva ja ihmisrakas koira. Adal oppii nopeasti koulutettavat asiat, on erittäin sosiaalinen, lempeä, leikkisä ja aivan mahtava koko perheen koira. Adal sai ensimmäisen pentueensa maaliskuussa 2020. Adal hoiti pentueensa hyvin. Synnytys meni hyvin ja maitoa riitti pennuille. 

Smart dog -testin arvio Adalista: 

Adal on avoin ja ystävällinen koira, joka tutustuu rauhallisesti uuteen tilaan. Adal on mielenkiintoinen yhdistelmä vauhdikasta työskentelijää ja rauhallista odottajaa. Adal on koko testin ajan erittäin keskittynyt ja motivoitunut. Sillä on voimakas katsekontakti, jolla se kommunikoi testaajan kanssa. Adalia motivoivat niin makupalat kuin sitten tehtävät itsessäänkin. Adalilla on paljon vahvuuksia testissä.

Adal on hyvin impulsiivinen sylinteritestissä. Adal lukee erittäin hyvin ihmisen eleitä, mutta ei ole niillä johdettavissa harhaan (huijaus-osio). Parhaiten koira ymmärsi kädellä ja jalalla osoittamiset (molemmista 100% oikein) ja vaikein oli katseella näyttäminen. Adal ratkaisi tilaan liittyvän ongelman pienen miettimisen jälkeen – kuten myös loogisen päättelyn tehtävän, joka on testin vaikein. Adal on mahdottomassa tehtävässä enemmän itsenäinen ongelmanratkaisija, mutta se pyytää myös apua tehtävän ratkaisuun. Adal muistaa kaksi toistoa (neljästä) muistitehtävästä oikein, mikä on keskiarvoinen suoritus. Adal pystyy selkeästi matkimaan ihmisen toimintoa sosiaalisen oppimisen tehtävässä, ja koira oppii myös koneen käytön ja tyhjentää namikoneen.

Smart dog Kognitio -testi, PUISTOKUJAN ADALIND Adal 210321

Adal kävi Smart dog -testissä 21.3.2021 ja liitteenä Adalin koko raportti.

Hilda

Puistokujan Brunhilda, s 4.11.2018

Lonkat, kyynärät - AA - 00

Silmät - ok (12/2019)

Selkä
nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali): lukumäärä 0
selän spondyloosi: SP0 (puhdas)
välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)

Sydäntutkimuslausunto, auskultaatiotutkimus, sivuääni: ei, oireeton

Geenitestit: EIC, DM, HNPK, CNM, SD2, OSD ja prcd-PRA all clear

LTE: 123, laukauskokematon / Voit katsoa Hildan luonnetestin kulun kokonaisuudessaan täältä.

perusterve koira, ei allergioita

Hilda on Janen pentu sen toisesta pentueesta. Hilda on rohkea, reipas, vauhdikas ja todella ihmisrakas koira, joka on aivan ihana kaveri sekä ihmisille että muille koirille. Hilda oppii nopeasti uudet asiat ja on aina reippaana menossa mukana. Isossa laumassa kasvaneena Hildasta on tullut melko rohkea ja vahva; vähän väliä on painiminen menossa jonkun isomman kanssa, eikä Hilda todellakaan aio jäädä alakynteen. Mutta ei kuitenkaan ala räyhäämään, vaan on hyvin sovitteleva ja oppinut varmaan koiramaailman diplomaatin tapoja Jimbolta. Hildan kanssa harrastetaan vesipelastusta ja syksyllä 2020 on aloitettu pelastuskoiratreenit. 

Diana

Lovesound Hot Chilipepper, s. 30.5.2016

Lonkat, kyynärät CB - 32

Silmät ok (06/2017)

Diana on vauhdikas, energinen ja ystävällinen koko perheen koira. Pitkät lenkit, uiminen missä tahansa lätäkössä ja kuoppien kaivaminen on Dianasta hauskinta. Välillä lenkeillä Diana pistää ranttaliksi ja heittäytyy aivan "heikkona" maahan saaden näin ohikulkijoiden huomion osakseen. Diana pitää laumassa komentoa, ja katsoo, ettei kukaan ala riitelemään. Riidan tullen Diana menee diplomaattisesti väliin seisomaan, ja näin keskeyttää alkavan torailun. Diana on kennelin pentujen virallinen kummitäti, joka jaksaa leikittää pentuja vaikka kuinka kauan. Dianalla on nivelrikko molemmissa kyynärissä, mutta se ei onneksi oireile vielä mitenkään. Toivottavasti Diana pysyy hyvässä kunnossa vielä pitkään; oikealla ruokinnalla ja lisäravinteilla on saatu tähän asti neiti pysymään vauhdikkaassa terässä. Diana toimii myös kaverikoirana.

Vicky

Elviira, s. 26.5.2007

Vicky on lauman vanhin koira ja ehdoton johtaja. Nana yritti välillä kyseenalaistaa Vickyn valtaa, mutta Vickyn johtajuus säilyi koko heidän yhdessä elämisen ajan. Vicky pitää laumassa napakkaa, mutta lempeää komentoa. Lähes joka ilta Vicky putsaa muiden koirien silmät ja korvat, ja siitä on toisten koirien turha yrittää laistaa. Vickyllä virtaa riittää, vaikka se on jo 13-vuotias. Metsässä hiiret, myyrät, jänikset kiinnostavat kovasti, ja uiminen on tämänkin koiran harrastus.

Nana

Fertta, s. 9.7.2008 - k. 28.12.2020 (12v5kk)

Nana oli pieni koira, jolla oli suuri ego. Se tepasteli monesti isojen koirien eteen kuin olisi suurikin goljatti. Myös ruoka maistui Nanalle kuin labbikselle konsanaan. Metsäretkillä jänikset, hiiret ja myyrät kiinnostivat, ja pieni metsähiiri saattoi kadota Nanan nopsiin leukoihin kesken lenkin. Nana oli myös kova uimari. Kotona Nana oli rauhallinen sohvalla makoilija, joka välillä intoutui leikkimään kuin pieni pentu. Nana sairastui yllättäen jouluna 2020 ja eläinlääkärillä tehtiin päätös, että Nanan matka maanpäällä loppui heti joulun jälkeen. Nana eli hyvän ja vauhdikkaan kettuterrierin elämän. 💔

Jimbo

Opas Jimbo, s. 28.11.2013

Lonkat, kyynärät BC - 00

Silmät ok (12/2014)

Jimbo on varhaiseläkkeelle jäänyt opaskoira. Jimbo syntyi Vantaan Opaskoirakoululla ja tuli meille kasvatiksi 7-viikon ikäisenä. Jimbo asui meillä 2-vuotiaaksi asti niin, että sai Opaskoirakoulun käytyä ja siirtyi sen jälkeen oppaaksi. Oppaana Jimbo toimi noin 2,5 vuotta, mutta palasi meille keväällä 2018. Syyskesällä 2018 Opaskoirakoulu päätti Jimbon siirtymisestä eläkeläiseksi. Jimbo on erittäin ahne kaiken ruuan perään, eikä mikään kevyt kaapinovi estä Jimboa saavuttamasta haluamaansa ruokaa. Jimbo osaa avata kaapinovet, kaikenlaisten purkkien kannet (myös kierrekannet ja -korkit) sekä vetoketjut ja napit. Jimbo on koiramaailman diplomaatti ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Jimbo myös tykkää ihmisten huomiosta ja seurasta, ja välillä Jimbo luuleekin, että kaikki kadulla kulkijat ovat hänen ystäviään. Tällä hetkellä Jimbo toimii kaverikoirana.

Simba

Puistokujan Cesaria, synt. 11.2.2020

Lonkat, kyynärät CC - 00

Silmät ok (5/2021)

Geenitestit: EIC, DM, HNPK, CNM, SD2, OSD ja prcd-PRA all clear

Simba on Janen pentu ja saanut nimensä Simba-leijonan mukaan, koska on niin rohkea ja vahva. Simba on hyvin sosiaalinen koira; haluaa tutustua kaikkiin ihmisiin ja koiriin. Simba herättää koko perheen aamulla klo 6:30 ja on hyvin periksiantamaton siinä, että kaikkien on herättävä. Simba on kova uimari, tykkää tutkia järven pohjaa sukeltelemalla ja tehdä kunnon uintilenkkejä. Siksi Simban kanssa harrastetaankin vesipelastusta. Simban paras kaveri on isosisko Hilda. 

Dolly

Puistokujan Dolly, synt. 26.3.2020

Lonkat, kyynärät BB - 00

Silmät ok (4/2021)

Geenitestit: EIC, DM, HNPK, CNM, SD2, OSD ja prcd-PRA all clear

Dolly on Adalin ensimmäisen pentueen pentu ja sijoituksessa Janne ja Tiina Koskella Espoossa. Dollyssa on aika paljon metsästyslinjaista labradoria ja onkin ulkonäöltään hyvin solakka. Dolly on emonsa tapaan kova uimari, ja tykkää metsälenkeistä ja veneilystä. Dollyn kanssa käydään vasta pentukoulua, mutta tarkoitus on kokeilla eri harrastuksia ja löytää se mieluisin tekeminen, kunhan tässä ensin vähän kasvaa. 

Wuff

Arttulan Droppaa Pääsiäisnoita, synt. 19.2.2020

Lonkat, kyynärät BB - 00

Silmät: Distriachis lievä

omistajat: Manuel Langegger ja Veera Da Silva

Wuff on utelias, reipas ja sosiaalinen koira, ja leikkii mielellään toisten koirien kanssa. Päivittäiset koirapuistoretket ovatkin päivän kohokohta. Tämän lisäksi kaiken uuden oppiminen palkintoherkkujen keraon parasta, mitä Wuff tietää. Wuff osaa ottaa uudet tilanteet, paikat ja ihmiset rennosti, eikä hätkähdä pienestä. Ensimmäisessä näyttelyssäkin on jo käyty ja sieltä tuli arvosteluksi VSP (vastakkaisen sukupuolen paras). Rotuna samojedi sopii hyvin Suomen talvisiin säihin.