Hildan ja Jalon pennut

Hildan (Puistokujan Brunhilda) ja Jalon (Odorosas Orlando) pennut syntyivät 22.5.2022, viisi narttua ja kaksi urosta. Kaikki pennut ovat varattuja.

Pennut ovat väriltään mustia, sekalinjaisia ja pennut eivät tule sairastumaan geenitesteissä Hildalla puhtaaksi testattuihin seuraaviin tauteihin: EIC, DM, HNPK, CNM, SD2, OSD ja prcd-PRA.

Pentujen sukutaulun näet tästä. 

Odotan näistä pennuista hyvin energisiä, jaksavia ja ketteriä pakkauksia, joiden kanssa on mukava harrastaa noutajille sopivia lajeja. Tästä yhdistelmästä en suosittele pentuja pelkästään kotikoiraksi tai mökkireissukaveriksi. Suuri energiamäärä voi olla pettymys, jos ei hae juuri hyvin energistä ja jaksavaa koiraa. 

Lisätietoa pentueen vanhemmista alla. 

 

 

 

Jalo (Odorosas Orlando)

Odorosas Orlando, synt. 13.4.2018

näyttelylinjainen labradori

omistajat: Maiju Salminen ja Mikko Salmi

Lonkat, kyynärät: AA - 00

Silmät: ok (17.1.2022)

perusterve koira, ei allergioita

Geenitestit: EIC (N/N), HNPK (N/n) ja prcd-PRA (N/n)

Taipumuskoe suoritettu

Näyttelyistä: ERI, KÄY 1, PU 4, Vara-Sert

Lisätietoa Jalon kasvattajan nettisivulta löydät tästä.

Omistajansa mukaan Jalo on luonteeltaan eloisa, vilkas ja iloinen hännänheiluttaja. Se on aina valmiina toimeen ja lähtee iloisesti mukaan kaikkialle. Jalo on kotioloissa erittäin helppo ja rauhallinen koira, eikä se ole koskaan harrastanut tuhoja. (Muutamia kengännauhoja lukuunottamatta pentuna.) Jalo on myös erittäin sopeutuvainen erilaisiin tilanteisiin ja paikkoihin. Sen kanssa on vaivatonta matkustaa esim. hotelleissa, vuokramökeissä ja vaikka teltassa. Jalon kanssa voi ongelmitta mennä tapahtumiin, eikä se säiky ihmisvilinää, kovia ääniä tai muita outouksia. 

Jalo rakastaa touhuta yhdessä ihmisen kanssa, mutta vaatii harrastuksissa ohjaajalta hyvää yhteistyötä ja ajoittain motivoivat palkkaneuvottelut ovat paikallaan. Palkkautuu hyvin ruualla ja ihmisen leikittämänä. Jalon kanssa on hauskaa ja huumoria ei treeneistä puutu. 

Jalon kanssa harrastetaan henkilöhakua sekä käydään satunnaisesti näyttelyissä.  Omaksi iloksi treenataan nome-juttuja sekä mejää. Kesällä uidaan paljon luonnossa ja talvikaudella uimalassa. Kotitöihin Jalo osallistuu myös innokkaasti mm. noutamalla pyykkejä koneesta sekä ostoksia kassista. Jalosta on parasta olla ihmisten seurassa ja päästä osallistumaan kaikkeen tekemiseen. Viihtyy hyvin myös lasten seurassa. 

 

 

Hilda (Puistokujan Brunhilda)

Puistokujan Brunhilda, synt. 4.11.2018

sekalinjainen labradori

Lonkat, kyynärät: AA - 00

Selkä: 
nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali): lukumäärä 0
selän spondyloosi: SP0 (puhdas)
välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (nomraali)

Sydäntutkimuslausunto, auskultaatiotutkimus, sivuääni: ei, oireeton

Silmät: ok (17.1.2022)

perusterve koira, ei allergioita

Geenitestit: EIC, DM, HNPK, CNM, SD2, OSD ja prcd-PRA all clear

LTE: 123, laukauskokematon (voit katsoa Hildan luonnetestivideon tästä)

Hilda on oma kasvattini ja Jane-labbiksemme pentu sen toisesta pentueesta. Hilda on rohkea, reipas, vauhdikas ja todella ihmisrakas koira, joka on aivan ihana kaveri sekä ihmisille että muille koirille. Hilda oppii nopeasti uudet asiat ja on aina reippaana menossa mukana. Isossa laumassa kasvaneena Hildasta on tullut melko rohkea ja vahva; vähän väliä on painiminen menossa jonkun isomman kanssa, eikä Hilda todellakaan aio jäädä alakynteen. Hildan kanssa on helppo liikkua missä tahansa; se ei vähästä hätkähdä. Hildan kanssa harrastetaan vesipelastusta ja pari vuotta Hildan kanssa on treenattu läpivuoden 1-2 kertaa viikossa pelastuskoiratreeneissä (henkilöhakua metsässä, taajamissa, raunioilla, autiorakennuksissa, ja tottelevaisuutta ja ketteryyttä). Pelastuskoiratreeneissä todettu, että Hilda liikkuu vaivattomasti erilaisilla alustoilla. 

Smart dog -testin arvio Hildasta:

Hilda on erittäin avoin ja ystävällinen koira, joka tutustuu melko rauhallisesti uuteen tilaan. Hilda on vilkas ja erittäin ahne, ja testin alussa sillä menee tovi, että se malttaa alkaa kunnolla keskittyä. Tämän jälkeen Hilda tekeekin tarkkaa työtä loppuun asti, joskin alkaa testin loppuosassa selvästi väsyä. Hildan huomio on melkein koko testin ajan tiukasti testaajassa. Sosiaalinen oppiminen onkin Hildan supervoima: se ällistyttää oppimalla tehtävän parista esimerkistä. Hildan vahvuus on myös hyvä muisti.