F-pentue

Jalo (Odorosas Orlando)

Odorosas Orlando, s. 13.4.2018

näyttelylinjainen labradori

omistajat: Maiju Salminen ja Mikko Salmi

Lonkat, kyynärät: AA - 00

Silmät: ok (17.1.2022)

perusterve koira, ei allergioita

Geenitestit: EIC (N/N), HNPK (N/n) ja prcd-PRA (N/n)

Taipumuskoe suoritettu

Näyttelyistä: ERI, KÄY 1, PU 4, Vara-Sert

Lisätietoa Jalon kasvattajan nettisivulta löydät tästä.

Omistajansa mukaan Jalo on luonteeltaan eloisa, vilkas ja iloinen hännänheiluttaja. Se on aina valmiina toimeen ja lähtee iloisesti mukaan kaikkialle. Jalo on kotioloissa erittäin helppo ja rauhallinen koira, eikä se ole koskaan harrastanut tuhoja. (Muutamia kengännauhoja lukuunottamatta pentuna.) Jalo on myös erittäin sopeutuvainen erilaisiin tilanteisiin ja paikkoihin. Sen kanssa on vaivatonta matkustaa esim. hotelleissa, vuokramökeissä ja vaikka teltassa. Jalon kanssa voi ongelmitta mennä tapahtumiin, eikä se säiky ihmisvilinää, kovia ääniä tai muita outouksia. 

Jalo rakastaa touhuta yhdessä ihmisen kanssa, mutta vaatii harrastuksissa ohjaajalta hyvää yhteistyötä ja ajoittain motivoivat palkkaneuvottelut ovat paikallaan. Palkkautuu hyvin ruualla ja ihmisen leikittämänä. Jalon kanssa on hauskaa ja huumoria ei treeneistä puutu. 

Jalon kanssa harrastetaan henkilöhakua sekä käydään satunnaisesti näyttelyissä.  Omaksi iloksi treenataan nome-juttuja sekä mejää. Kesällä uidaan paljon luonnossa ja talvikaudella uimalassa. Kotitöihin Jalo osallistuu myös innokkaasti mm. noutamalla pyykkejä koneesta sekä ostoksia kassista. Jalosta on parasta olla ihmisten seurassa ja päästä osallistumaan kaikkeen tekemiseen. Viihtyy hyvin myös lasten seurassa. 

Hilda (Puistokujan Brunhilda)

Puistokujan Brunhilda, s. 4.11.2018

sekalinjainen labradori

Lonkat, kyynärät: AA - 00

Selkä: 
nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali): lukumäärä 0
selän spondyloosi: SP0 (puhdas)
välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (nomraali)

Sydäntutkimuslausunto, auskultaatiotutkimus, sivuääni: ei, oireeton

Silmät: ok (17.1.2022)

perusterve koira, ei allergioita

Geenitestit: EIC, DM, HNPK, CNM, SD2, OSD ja prcd-PRA all clear

Hilda on oma kasvattini ja Jane-labbiksemme pentu sen toisesta pentueesta. Hilda on rohkea, reipas, vauhdikas ja todella ihmisrakas koira, joka on aivan ihana kaveri sekä ihmisille että muille koirille. Hilda oppii nopeasti uudet asiat ja on aina reippaana menossa mukana. Isossa laumassa kasvaneena Hildasta on tullut melko rohkea ja vahva; vähän väliä on painiminen menossa jonkun isomman kanssa, eikä Hilda todellakaan aio jäädä alakynteen. Hildan kanssa on helppo liikkua missä tahansa; se ei vähästä hätkähdä. Hildan kanssa harrastetaan vesipelastusta ja pari vuotta Hildan kanssa on treenattu läpivuoden 1-2 kertaa viikossa pelastuskoiratreeneissä (henkilöhakua metsässä, taajamissa, raunioilla, autiorakennuksissa, ja tottelevaisuutta ja ketteryyttä). Pelastuskoiratreeneissä todettu, että Hilda liikkuu vaivattomasti erilaisilla alustoilla. 

Smart dog -testin arvio Hildasta:

Hilda on erittäin avoin ja ystävällinen koira, joka tutustuu melko rauhallisesti uuteen tilaan. Hilda on vilkas ja erittäin ahne, ja testin alussa sillä menee tovi, että se malttaa alkaa kunnolla keskittyä. Tämän jälkeen Hilda tekeekin tarkkaa työtä loppuun asti, joskin alkaa testin loppuosassa selvästi väsyä. Hildan huomio on melkein koko testin ajan tiukasti testaajassa. Sosiaalinen oppiminen onkin Hildan supervoima: se ällistyttää oppimalla tehtävän parista esimerkistä. Hildan vahvuus on myös hyvä muisti.

Uusimmat kommentit

25.10 | 14:03

Hei Satu, Jimboa ja muita kennelin koiria voi tulla tapaamaan esimerkiksi Mustikkamaan koirapuistoon, jossa ulkoilemme usein. Lähetä vain sähköpostia kennelin osoitteeseen, niin voimme sopia ajan.

24.10 | 19:08

Hei . Saako teille koska tulla katsomaan koiria ! Ja mä haluaisin nähdä jimbon

12.06 | 19:47

Hei Leena, Janea on käytetty hypokoirana, joten sen riistaviettiä ei ole mitenkään vahvistettu. Jane ei juurikaan reagoi metsän eläimiin tai lintuihin, joita lenkeillä tulee vastaan.

11.06 | 14:32

Hei,Perheeseemme oltaisiin etsimässä ruskeaa labbikseksen urospentua. Olisimme kiinnostuneita tästä sinulle syntyvästä yhdistelmästä. Kysyisin onko tällä nartullasi riistaviettiä?

Jaa tämä sivu